Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Possunfileeleipä metsästäjän tapaan” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Pippuroitu porsaanfilee sinappikastikkeen, bataatin ja kesäkurpitsan kera

Raaka-aineet

500 g porsaan ulkofileetä
2 tl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl juoksevaa margariinia

Sinappikastike

2 dl omenamehua tai vettä
2 dl kermaa
2 lihaliemikuutiota
2 rkl sinappia
2 tl maissitärkkelystä

Uunissa kypsennetyt bataattilohkot

600 g bataattia
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia

Uunissa paistettu kesäkurpitsa

pieni (200 g) kesäkurpitsa
ripaus suolaa
1 tl juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Poista kalvo lihasta. Hiero lihaan suolaa ja painele runsaasti mustapippuria pinnalle. Sivele lihan päälle ohuelti juoksevaa margariinia ja paista 120-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 69 celsiusastetta. Anna lihan jäähtyä hetki, jotta se ehtii vetäytyä. Paloittele ja tarjoile heti. Voit myös jäähdyttää lihan kokonaan ja tarjota kylmänä lämpimien lisäkkeiden kera. Valmista sinappikastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi sinappia. Tee lisukkeet bataateista ja kesäkurpitsasta. Pese bataatit ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot syvään astiaan, lisää joukkoon suola ja juokseva margariini. Sekoita, kunnes margariini ja suola ovat levittyneet tasaisesti lohkojen pinnalle. Asettele bataattilohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne noin 50 gramman paloiksi. Asettele kesäkurpitsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele kesäkurpitsojen päälle kevyesti suolaa ja sivele niiden pinnalle juoksevaa margariinia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.