Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “KINKKUKASVISSALAATTI” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Ankanmaksaa, lenkkiä ja tomaattisalsaa

Raaka-aineet

500 g lenkkimakkaraa
6 keskikokoista perunaa
150 g voita
suolaa
200 g ankanmaksaa (tai valmista ankanmaksaterriiniä)
3-4 rkl sinappia
8 kypsää tomaattia
1 punasipuli

Valmistusohje

Kuori ja laita perunat kiehumaan. Kalttaa tomaatit keittämällä niitä hetki kunnes niiden kuori irtoaa helposti. Pilko tomaatinliha paloiksi, siemeniä ja sisälmystä ei tarvita. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja sekoita tomaatin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, anna mehustua jääkaapissa.

Irrota ankanmaksan puolikkaat (maksa on kaksiosainen) toisistaan ja ota suurimmat suonet pois maksasta. Leikkaa maksasta noin puolen sentin viipaleita, laita kulhoon ja ripottele päälle kevyesti vehnäjauhoja.

Leikkaa makkarasta noin 7 cm torneja. Soseuta keitetyt perunat ja mausta suolalla, sulatetulla voilla ja sinapilla. Paista makkarat pannulla kauniin ruskeiksi, huuhdo pannu ja paista ankanmaksoja kuivalla kuumalla pannulla noin puoli minuuttia per puoli. Maksa on parhaimmillaan, kun se jää pehmeäksi sisältä. Ripottele päälle suolaa.

Aseta perunapyreetä lautaselle ja viereen makkaratorni, jonka päälle ankanmaksaviipale. Viimeistele tomaattisipulisalsalla.