Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Grillatut porsaanleikkeet yrttimarinadissa” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Lasagne á la Jansku

Raaka-aineet

Lasagnelevyjä
Juustoraastetta

Lihakastike:
Öljyä paistamiseen
400 g nauta-sikajauhelihaa
1-2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
100 g kinkkusuikaleita
2 dl porkkanaraastetta
2,5 dl tomaattimurskaa + vähän vettä
Suolaa tai liemikuutio
Mustapippuria
Paprikamaustetta
Tilkka tabascoa
Basilikaa
Oreganoa

Maitokastike:
1 litra maitoa
voita tai margariinia
Vajaa 1 dl vehnäjauhoja
Suolaa
Muskottipähkinää
3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Tee ensin lihakastike:

paista jauheliha tilkassa öjyä, lisää silputtu sipuli ja paperikajauhetta. Sekoittele hyvin. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet, valkosipuli ja porkkanaraaste. Sekoittele ja anna massan hieman painua. Lisää tomaattimurska ja tarvittaessa vettä. Mausta suolalla (tai liemikuutiolla), mustapippurilla ja ruohomausteilla. Jos haluat kastikkeeseen ytyä, lisää varovasti tabascoa. Tarkista maku.

Anna kastikkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat valkokastikkeen: Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää vähitellen vehnäjauhot. Kaada maitoa hiljalleen kattilaan siten, että sekoitat vehnäjauhot aina tasaiseksi. Jos kaadat kaikki maidot kerralla, kastikkeesta tulee möykkyistä. Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, sekoita koko ajan pohjaa myöten. Kun kastike on sopivan sakeaa, ota kattila levyltä ja lisää juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista maku.

Tee näin: Lado suorakaiteen muotoiseen vuokaan vuorotellen kastikkeet ja lasagnelevyt: ensin lihakastiketta, sitten valkokastiketta ja päälle lasagnelevyt. Tee niin monta kerrosta kuin aineksia ja tilaa riittää. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt, jonka päälle lisäät vielä reilusti valkokastiketta ja ripottelet juustoraastetta.

Paista uunin keskiosassa 175 °C noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa lämpötila voi olla alhaisempi ja paistoaika lyhyempikin. Lasagne on valmis, kun pinta on mukavan ruskea. Anna ruoan vetäytyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kera.