Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Pasta carbonara” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Pekonivartaat hirvenpaistista

Raaka-aineet

Pekonia 1 paketti (2 siivua per varras)
Hirvenlihaa, paisti tai file 1 kilo

Marinadi:
Öljyä, loraus balsmiviinietikkaa ja giniä, vettä

Mausteeksi:
Rosmariinia, mustapippuria, rosepippuria ja murskattuja katajanmarjoja
Valmistusaika 0-30 min
henkilomaarahenkilomaara
Ehdota kuvaa

Valmistusohje

Tässä oma ohjeeni maukkaille pekonivartaille hirvenlihasta. Pekoni pitää vähärasvaisen hirvenlihan mehukkaana ja marinointi varmistaa lihan mureuden. Itse en halua sotkea vartaisiin kasviksia, sillä ne kypsyvät eri aikaan ja hankaloittavat grillausta, siis vihannekset raikkaina erikseen, korkeintaan muutama sipulin lohko makua tuomaan.

Alkuvalmistelut.

Liha sulamaan marinadiin pariksi päiväksi. Voit kuutioida lihan myös valmiiksi, jolloin marinadi vaikuttaa enemmän. Hiero lihaan mausteet. Älä käytä suolaa tai maustesekoituksia joissa suola on salakavalasti mukana, sillä liha kuivuu grillatessa. Laita liha pieneen kulhoon, lisää marinadiliemi. Lihan pitää olla kokonaan nesteen peitossa, lisää tarvittaessa vaikka vettä. Kulhoon sopiva pieni lautanen ja päälle paino.  Pilkottu liha tarvitsee vähemmän mausteita kuin kokonainen. Odota pari vuorokautta. Paisti tarvitsee pidemmän ajan marinoitua kuin valmiiksi murea file, samoin vanha hirvi on sitkeämpää kuin vasan liha.

Grillaus.

Poista kalvot, leikkaa liha ja pistele vartaisiin, lisää mausteita tarvittaessa, ei suolaa vieläkään. Ota paketti pekonia, mitä rasvaisempaa sen parempaa. Pyöräytä pari pekonia per varras lihojen ympäri. PS. Sain viime kesänä ystäviltä tuliaiseksi sikahyvät Hackmannin grillivartaat. Niissä liha ei pyöri sillä varras on litteä ja kääntely on helppoa. Tukevan vartaan voi laittaa vaikka pystyyn nuotiolla loimotettaessa. Gillaa liha makusi mukaan. Omassa perheessäni lapset haluavat usein ylikypsää lihaa. Hyvä keino välttyä kuivalta lihalta on loimuttaa pinta rapeaksi, kääriä vartaat foliopakettiin ja lykätä ne alle 80 asteiseen uuniin vajaaksi tunniksi. Sillä välin voit tehdä lisukkeet ja hifistellä muiden vartaiden kanssa. Lisää suola ennen tarjoilua.