Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Makkara-pastasalaatti” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Pistou-possukeitto

Raaka-aineet

1 sipuli
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
3 perunaa
4–5 pekoniviipaletta
1 rkl voita
1 l vettä
2 kasvisliemikuutioita
1 laakerinlehti
1 prk (250 g) valkoisia papuja
1/ 2 vihreä kesäkurpitsa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Pistou eli basilikatahna
1 ruukku basilikaa
50 g parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
Valmistusaika 0-30 min
henkilomaarahenkilomaara
Ehdota kuvaa

Valmistusohje

Valmista ensin pistou-tahna: Hienonna basilikat tehosekoittimessa karkeaksi ja lisää joukkoon parmesaani sekä kuorittu ja paloiteltu valkosipulinkynsi. Anna koneen käydä vielä muutama kierros niin, että ainekset jäävät rouheisiksi. Sekoita lusikalla seoksen joukkoon oliiviöljy ja sitruunamehu. Anna tahnan maustua keiton teon ajan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori sekä paloittele porkkanat, juuriselleri ja perunat. Hienonna pekoni ja paahda sitä kattilan pohjalla rapeaksi. Nosta palaset talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

Lisää kattilaan nokare voita ja kuullota sipuleita hetken. Nosta joukkoon juurekset ja kääntele muutaman kerran. Lisää kattilaan vesi, kasviliemikuutiot, laakerinlehti ja anna keiton kiehua 10 minuuttia. Valuta pavut ja lisää kattilaan paloitellun kesäkurpitsan sekä pekonipalojen kanssa.

Anna keiton kiehua vielä muutama minuutti ja tarjoile pistou-tahnan kanssa.