Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Juustoinen jauhelihamureke” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Savustettu kinkku ja lanttulaatikko

Raaka-aineet

4,5 - 5,5 kg kypsää, savustettua joulukinkkua

Lanttulaatikko:
2-3 lanttua
1 tl suolaa
nokare voita
1 dl korppujauhoja
noin 2 dl kermaa
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria
korppujauhoja
voita
Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara
Ehdota kuvaa

Valmistusohje

Kuori ja paloittele lantut. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Laita vesi hetkeksi sivuun ja soseuta lantut. Lisää sileään lanttusoseeseen nokare voita ja neljä desiä keitinvettä.

Pyöräytä korppujauhot ja kerma yhteen ja lisää sitten soseeseen. Korosta makua inkiväärillä ja valkopippurilla.

Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.

Paista lanttulaatikkoa ensin 200 asteessa noin 2 tuntia ja vähennä sen jälkeen lämpötilaa 150 asteeseen ja paista vielä tunti. Valmis laatikko on sopivan kiinteä ja kullanruskea.

Tarjoile muheva laatikko valmiiksi savustetun kinkun kanssa.