Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Kasslerpihvi kermaisen pastan kera” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Sianselkäpaisti salvialla maustettuna

Raaka-aineet

1 kg sianselkää luineen
2 tl suolaa
2 tl salviaa
1/4 tl valkopippuria
Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara
Ehdota kuvaa

Valmistusohje

Hiero mausteet lihan pintaan ja aseta se uunipannulle. Paina paistilämpömittari suoraan lihan paksuimpaan kohtaan niin, ettei sen kärki koske luuta. Pane paisti 175 asteiseen uuniin ja seuraa mittarista lämpötilaa silloin tällöin. Porsaanliha on kypsää, kun mittari osoittaa 75 - 77 astetta. Aikaa kuluu kilon painoisen paistin kypsymiseen runsas tunti. Jätä kypsä paisti jäähtymään uunin suulle 10 minuutiksi. Irrota sitten liha luista ja leikkaa se reiluiksi viipaleiksi. Keitä vielä maistuva salviakastike. Kaada lihan jäähtyessä uunipannulle tilkka vettä ja kiehauta se. Nakkaa paistoliemen joukkoon salviaa, jos pidät sen voimakkaasta mausta. Valele lihaviipaleet paistoliemellä ja tarjoa paisti kuumana keitettyjen kasvisten kanssa. Myös raikas omenasose maistuu porsaanpaistin kanssa.