Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Makkara-sinihomejuustotäytteiset paprikat” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Tilliliha

Raaka-aineet

Lihan keittämiseen:
7–8 dl vettä
1 sipuli
2 porkkanaa
5 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
1 rkl suolaa
600 g porsaan lapaa tai paistia

Kastike:
40 g margariinia tai voita
vajaa 1 dl (40 g) vehnäjauhoja
5 dl siivilöityä lihan keitinlientä
2 tl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
500 g keitettyä porsaanlihaa kuutioituna
1 dl kermaa
suolaa
2 rkl leikattua tuoretta tilliä
Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara
Ehdota kuvaa

Valmistusohje

Aloita keittämällä liha: kiehauta vesi ja lisää juurekset sekä mausteet. Leikkaa liha kolmeen palaan ja lisää kiehuvaan nesteeseen. Keitä hiljalleen noin tunnin verran kannen alla. Anna lihan jäähtyä liemessään.

Valmista kastike: sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Lisää siivilöityä lihan keitinlientä pienissä erissä välillä tasaiseksi sekoittaen. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen pari minuuttia.

Leikkaa keitetty, viilennetty porsaanliha isoiksi kuutioiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Anna keittyä hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa sekä esillelaiton yhteydessä tilliä. Tillilihan maku on miedosti hapanimelä.

Huom! Voit tehdä kastikkeesta gluteenittoman jättämällä rasvan ja vehnäjauhon pois sekä saostamalla keitinliemen maissitärkkelyksellä.