Lisää reseptisi

Sika säkissä!

Reseptiltä “Grillatut possunkyljykset, paahdetut perunat ja kermakurkut” puuttuu kuva. Kokeile reseptiä, ota valmiista annoksesta kuva ja lisää sivustolle!

kokeile reseptiä

RSS-syötteet

rss syötteet  Yhdistetty syöte
rss syötteet  Uusimmat reseptit
rss syötteet  Ammattilaisten vinkit

Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä ruoanlaiton ystävien kesken. Possupedia® on Satafoodin rekisteröimä tavaramerkki.

Possupedian aineisto on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella

Reseptipankki

Reseptit 1 - 30 / 344

Joulukinkku ja imelletty perunalaatikko

Ota kinkku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n. + 10 ºC ennen uuniin laittamista.Poista kinkku pakkauksestaan...

Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara

Kuorrutettu joulukinkku

Kiehauta vesi ja lisää suola. Sekoita kunnes suola on kokonaan liuennut ja jäähdytä nopeasti kylmässä. Pistele kinkkuun ohuella piikillä...

Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara

Täytetty ja paahdettu porsaankassler

Ota kassler huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.   Valmista ensin täyte. Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi ja hienonna aurinkokuivatut to...

Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara

Omenainen kasler

Valmista kasleripaisti samoin kuin kuorrutat joulukinkun: voitele paisti kauttaaltaan sinapilla, ripottele pinnalle yrttisuolaa ja sihtaa korppujauhoja.   Aseta paist...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Täytetty possun sisäfilee

Murskaa valkosipulinkynnet ja kuutioi sipuli. Hienonna myös tuoreet yrtit ja raasta juusto. Sekoita nyt kaikki täyteainekset yhteen tasaiseksi massaksi. Tee fileen kylkeen syvä viilto ohue...

Valmistusaika 30-60 min
henkilomaarahenkilomaara

Possuruukku taikinakannella

Valmista taikina: Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri ja hienoksi leikattu rosmariini. Alusta taikina hyvin. Lisää loppuvaiheessa öljy ja anna taikinan koh...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Ankanmaksaa, lenkkiä ja tomaattisalsaa

Kuori ja laita perunat kiehumaan. Kalttaa tomaatit keittämällä niitä hetki kunnes niiden kuori irtoaa helposti. Pilko tomaatinliha paloiksi, siemeniä ja sisälmystä e...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Täytetty porsaanfileerulla

Leikkaa filee ohueksi levyksi varovasti viilu kerrallaan niin että se pysyy yhtenä kappaleena. Levitä sinappia ja mausta pippureilla ja suolalla. Levitä tämän jälkee...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Täytettyä porsaan sisäfileetä ja tomaatti-basilikarisottoa

Paista fileen pinta voissa kauniin ruskeaksi. Levitä parmankinkkusiivut leikkuulaudalle. Leikkaa filee pitkittäissuunnassa auki niin, että se aukeaa kirjan tapaan, ja nosta kinkkusiiv...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Kinkku-leipärullat

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta jauhot huolellisesti taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikin...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaara

Grillattu possun leike rosépippuri-tuorejuustokastikkeella

Grillaa porsaan fileetä hyvällä hiilloksella n. 3–4 minuuttia per puoli. Kääntele ja voitele fileetä marinadilla grillauksen ohella. Viipaloi valmis filee ja tarj...

Valmistusaika 30-60 min
henkilomaara

Pariloitu porsaankyljys hapanimelä-herkkusienikastikkeella ja riisitimbaalilla

Leikkaa kyljyksistä mahdollinen kalvo parista kohtaa poikki, jotta kyljykset eivät käpristy kypsennyksen aikana. Mausta kyljykset suolalla ja mustapippurilla ja sivele lihan pintaan ...

Valmistusaika 30-60 min
henkilomaarahenkilomaara

Omenalla ja sinihomejuustolla täytetty porsaanlihakääryle

Poista lihasta kalvo kokonaan tai leikkaa se parista kohdasta poikki, jotta liha ei käpristy kypsennettäessä. Leikkaa lihasta n. 120–130-grammaiset annospalat ja nuiji ne 2–...

Valmistusaika 30-60 min
henkilomaarahenkilomaara

Grillattua possua hunaja-soijakastikkeella ravintola Farangin tyyliin

Hauduta lihapala grillaamista edeltävänä päivänä. Yhdistä haudutusliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Lisää lihapala joukkoon ja anna lihan hautua mie...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara

Porsaankyljykset padassa haudutettuna

Kuori ensin juurekset ja sipuli ja pilko ne reiluiksi paloiksi. Laita pataan voita tai öljyä ja ruskista sitten kyljykset. Lisää juurekset ja freesaa hetki. Lisää p...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Jouluinen possupata ja sahramiperunamuusi

Kuumenna pata ja lisää tilkka öljyä. Ruskista lihat. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää pataan tomaattimurska, lihaliemik...

Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaara

Savustettu kinkku ja lanttulaatikko

Kuori ja paloittele lantut. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Laita vesi hetkeksi sivuun ja soseuta lantut. Lisää sileään lanttusoseeseen n...

Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara

Sienirisotto ja possun sisäfileepihvit

Silppua sipuli hienoksi ja viipaloi sienet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipuli sekä sienet ja kuullota. Kaada joukkoon riisi ja kyp...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Possustroganov kevyesti

Kuumenna pannu, jossa on lusikallisen verran rasvaa. Heitä joukkoon hienonnettu sipuli ja possusuikaleet. Lisää tomaattipyree sekä vehnäjauhot. Sekoita huolella ja kaada ...

Valmistusaika 0-30 min
henkilomaara

Inkivääriporsas

Hiero mausteet hyvin lihan pintaan ja pane se kattilaan. Kaada joukkoon maito ja anna lihan poreilla hiljalleen noin tunnin ajan. Käännä pala, kun puolet ajasta on...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara

Sianselkäpaisti salvialla maustettuna

Hiero mausteet lihan pintaan ja aseta se uunipannulle. Paina paistilämpömittari suoraan lihan paksuimpaan kohtaan niin, ettei sen kärki koske luuta. Pane paisti...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaarahenkilomaara

Pikkuporsaat

Nuiji lihaviipaleet kevyesti ja ripottele niiden pinnalle suolaa ja valkopippuria. Aseta jokaiselle viipaleelle luumu ja huuhdotun omenan lohko. Kääri viipaleet ja sido k...

Valmistusaika 30-60 min
henkilomaarahenkilomaara

Osso bucco

Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kieritä potkakiekot jauhoissa ja ruskista ne pannulla kauniin värisiksi voi-öljyseoksessa. Nosta porsaan potkaviipaleet uunipataan. Pes...

Valmistusaika 120- min
henkilomaara

Grillattu porsas

Yhdistä soija, öljy, inkivääri ja mausteet. Pane liha mausteliemeen ja kääntele sitä muutamia kertoja. Anna sitten lihan maustua ainakin pari t...

Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaara

Läskisoosi

Leikkaa kylkisiivut noin sentin kokoisiksi paloiksi.  Paista lihat pienissä erissä omassa rasvassaan rapean ruskeiksi. Tiristä hienonnettu sipuli samassa r...

Valmistusaika 120- min
henkilomaarahenkilomaara

Luumuglaseerattu porsaanpaisti ja juustoperunat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuullota ensin hienonnettu sipuli pannulla. Lisää sitten luumut, hunaja ja olut. Anna kiehua muutama minuutti, ku...

Valmistusaika 120- min
henkilomaara

Taikinoitu possun filee

Kuivaa filee talouspaperilla ja hiero sen pintaan sitruunamehu, suola ja mausteet. Anna lihan maustua muovipussissa seuraavaan päivään. Sulata voitaikina. Ru...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Wieninleike

Vatkaa kanamunan rakenne rikki lautasella. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhe, johon olet sekoittanut hiukan paprikajauhetta, chiliä ja persiljaa. Jos haluat perinteisem...

Valmistusaika 0-30 min
henkilomaarahenkilomaara

Tilliliha

Aloita keittämällä liha: kiehauta vesi ja lisää juurekset sekä mausteet. Leikkaa liha kolmeen palaan ja lisää kiehuvaan nesteeseen. Keitä hiljalleen noin...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara

Grillattu porsaan filee, uuniperunat ja thaikastike

Ruskista porsaan filee pannulla voi-öljyseoksessa ja laita siihen lihalämpömittari. Kypsennä porsaanfilee kypsäksi + 150 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes sisälä...

Valmistusaika 60-120 min
henkilomaarahenkilomaara
Reseptit 1 - 30 / 344